Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

Θάνος Χρ. Στεφανίδης

, τ. Σύμβουλος Διοικήσεως της Τράπεζας της Ελλάδος, τ. Head of Compliance, ACO-Greece, HSBC Group in Greece, Εισηγητής Σεμιναρίων στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Θάνος Χρ. Στεφανίδης
Θάνος Χρ. Στεφανίδης

Ο Θάνος Στεφανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος επίσης Master’s Degree in Economics του University of Manchester της Μ.Βρετανίας (specialisations: Money & Banking και Industrial Economics).

Στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) αρχικά έως το 1993. Το 1986 ανέλαβε Προϊστάμενος Συναλλαγματικών Ελέγχων της Διεύθυνσης Εφαρμογής Συναλλαγματικών Κανόνων της ΤτΕ και με την ιδιότητά του αυτή είχε την ευθύνη του συναλλαγματικού ελέγχου κατά την διάρκεια της προσωρινής Επιτροπείας στη Τράπεζα Κρήτης (1988-1993). Εκπροσώπησε την τελευταία σε όλες τις σχετικές με το εν λόγω τραπεζικό σκάνδαλο ελεγκτικές και δικαστικές υποθέσεις στην Ελλάδα (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, Εφετείο Αθηνών -ως «Τεχνικός Εμπειρογνώμονας ειδικών τραπεζικών γνώσεων»-, κά) και στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Ελβετία).

Από το 1993 έως το 2009, διετέλεσε ανώτερο στέλεχος της HSBC Bank στην Ελλάδα (αρχικά ως Διευθυντής Οργάνωσης, Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου και Money Laundering Control Officer) και από το 2002 έως το 2009, ως μέλος της 11μελούς Executive Management Committee του Ομίλου εταιρειών της HSBC στην Ελλάδα (Τράπεζα, Χρηματιστηριακή Εταιρία, ΑΕΔΑΚ και Εταιρία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήσεων) με την ιδιότητα του Head of Compliance & Internal Audit και ACO-Greece. Στο χρονικό διάστημα 2000-2009, διετέλεσε παράλληλα Euro Project Country Coordinator, HSBC MiFID Project Country Manager και τακτικό μέλος της Executive Contingency Plan Committee και της Senior Operational Risk Management Committee του Ομίλου εταιρειών της HSBC την Ελλάδα.

Το 2009 επανήλθε στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου εργάστηκε, έως το τέλος του 2011, ως Σύμβουλος της Διοικήσεως της ΤτΕ σε θέματα: (Α) Εποπτείας του ευρύτερου Χ/Π Τομέα (Κανονιστική Συμμόρφωση και Αποτροπή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος) τόσο στα Πιστωτικά Ιδρύματα όσο και στις Ασφαλιστικές Εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, και (Β) Operational & Compliance Risk Management).

Ο Θάνος Στεφανίδης, παράλληλα με την εργασία του στις προαναφερθείσες Τράπεζες, συμμετείχε σε πολλά οικονομικά συνέδρια ως ομιλητής και panellist member, συνέγραψε σειρά μελετών και δημοσίευσε άρθρα στον οικονομικό/τραπεζικό τύπο επί θεμάτων της ειδικότητος του, προσφέρει δε από το 1981 έως και σήμερα τις υπηρεσίες του ως εισηγητής σε class courses και σε εξειδικευμένα σεμινάρια επιμόρφωσης και πιστοποίησης στελεχών του ευρύτερου Χ/Π τομέα που οργανώνονται από αναγνωρισμένους φορείς επιμόρφωσης/εκπαίδευσης. Από το 2005 μέχρι σήμερα, προσφέρει τις εν λόγω υπηρεσίες του ειδικότερα στο Εκπαιδευτικό Τραπεζικό Ινστιτούτο (ΕΤΙ) της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Ομιλητές

Keynote Speaker Dr. Nikos Passas Eίναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Αθηνών, Παρισίων και Εδιμβούργου. Κατέχει άπταιστα 6 γλώσσες και έχει πάνω από 230 δημοσιεύσεις πάνω σε θέματα διαφθοράς, παράνομων χρηματικών και εμπορικών ροών, κυρώσεων, άτυπης μεταφοράς κεφαλαίων, εμβασμάτων, τρομοκρατίας και Δημοσιονομικού Κανονισμού.
Keynote Speaker Peter Montagnon O Peter Montagnon είναι Associate Director του Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (Institute of Business Ethics). Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του Norges Bank Ιnvestment Management και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Hawkamah, Dubai.
Keynote Speaker Μichaela Ahlberg H Michaela Ahlberg είναι Eιδικός Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Επιχειρηματικής Ηθικής με σημαντική συνεισφορά στον τομέα αυτό. Έχει διατελέσει Επικεφαλής ΚΣ σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στη γενέτειρά της Σουηδία, όπως Τelia Company -πρώην Τelia Sonera, Nokia Siemens και Volvo.
Διονύσης Βαβύλης O κ. Διονύσης Βαβύλης κατέχει την θέση του Υποδιευθυντή Πρόληψης, Πολιτικών & Εκπαίδευσης Ομίλου ΟΤΕ. Ανήκει στο στελεχιακό δυναµικό του Ομίλου από το 2000. Πριν από τον Όµιλο ΟΤΕ, εργάστηκε στην TUVNord ως επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας, στην KPMG ως Σύμβουλος, στον Όμιλο ALTEC ως υπεύθυνος Ποιότητας.
Ελένη Γεράση Η κα Ελένη Γεράση είναι στέλεχος της Διεύθυνσης Διακυβέρνησης Πληροφορικής του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία εργάζεται από το 1995. Είναι Απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αριστούχος του Τμήματος Electronics & Computer Engineering του Brunel University, κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου “MSc in Data Communication Systems”.
Σπύρος Χ. Γκούμας Ο κ. Σ. Γκούμας διαθέτει εκτενή εμπειρία πλέον των 30 ετών στον τραπεζικό και στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και εκτός από την εξειδίκευσή του στο compliance είχε αναλάβει θέσεις ευθύνης στους χώρους του Retail Banking και των Back Office operations.
Άλκης Δρακινός Ο κος Α. Δρακινός κατέχει την θέση του EBRD Deputy Director Ελλάδος από τον Ιούλιο 2015, ενώ προηγουμένως και για διάστημα τριών ετών ήταν ο Επικεφαλής του EBRD στο Τουρκμενιστάν. Επιπλέον, εργάσθηκε για το EBRD’s Board of Directors and Financial Institutions group και ήταν Επικεφαλής της Τράπεζας στην Αρμενία.
Νικόλαος Β. Μαρκόπουλος Ο Νικόλαος Β. Μαρκόπουλος είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Science in Insurance Risk Management από το Alba Graduate business school at the American College of Greece.
Βασιλική Μοιράγια Η κα Βασιλική Μοιράγια είναι Υπεύθυνη Κανονιστικής Συμμόρφωσης στην Hellas Capital Leasing Α.Ε. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την Κανονιστική Συμμόρφωση το 2000 στην HSBC. Έκτοτε διετέλεσε Υπεύθυνη Κανονιστικής Συμμόρφωσης στην BNP Paribas - Υποκατάστημα Αθηνών και στην The Royal Bank of Scotland-Υποκατάστημα Ελλάδος, καθώς και Country Compliance and Money Laundering Officer στην Bank of America N.A. Ελλάδος.
Άγγελος Μπίνης Ο κ. Άγγελος Μπίνης εργάζεται ως Portfolio Manager σε θέματα διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς στον Ο.Ο.Σ.Α, στη Διεύθυνση Δημόσιας Διακυβέρνησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μονάδα Ακεραιότητας του Δημοσίου Τομέα.
Ανθή Παπαγεωργίου Υπεύθυνη του Regulatory Compliance στο EΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center, για την εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε., θυγατρική του Ομίλου Πειραιώς. Δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ.Α. και του Σ.Ε.ΚΑΣ.Ε.
Μιχάλης Πετροδασκαλάκης Ο κ. Πετροδασκαλάκης είναι Executive Director της ΕΥ, επικεφαλής του τμήματος Παροχής Υπηρεσιών Εταιρικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικού Ελέγχου. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών . Είναι επίσης κάτοχος των επαγγελματικών πιστοποιήσεων CIA, CCSA, CFE και CRMA.
Στάθης Ποταμίτης Ο Στάθης έχει εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα συναλλαγών και έχει εκπροσωπήσει πελάτες σε πολλές διασυνοριακές συγχωνεύσεις και εξαγορές σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Θάνος Χρ. Στεφανίδης Ο Θάνος Στεφανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος επίσης Master’s Degree in Economics του University of Manchester της Μ.Βρετανίας (specialisations: Money & Banking και Industrial Economics).
Χριστίνα Τρεμόντι Η κα. Χριστίνα Τρεμόντι εργάζεται ως Αναλύτρια για την Καταπολέμηση Διαφθοράς στον Ο.Ο.Σ.Α, στη Διεύθυνση Χρηματοοικονομικών και Εταιρικών Θεμάτων. Η δραστηριότητα της εστιάζει στην προώθηση της εταιρικής συμμόρφωσης κατά της διαφθοράς, της εκτίμησης κινδύνου και της προστασίας πληροφοριοδοτών σε ελληνικές εταιρίες.
Ευάγγελος Τσεκρέκος Ο κ. Ευάγγελος Τσεκρέκος είναι Yπεύθυνος Κανονιστικής Συμμόρφωσης στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Hellenic Financial Stability Fund) και πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ).
Χαιρετισμός Βίκυ Πολίτου Έχει 23 έτη τραπεζική εμπειρία, εκ των οποίων 15 στον εσωτερικό έλεγχο. Είναι Υποδιευθύντρια της Διευθύνσεως Εσωτερικού Ελέγχου του Oμίλου Alpha Bank, υπεύθυνη για τους ελέγχους εργασιών πιστοδοτήσεων και διαχειρίσεως καθυστερήσεων. Είναι αρμόδια για το συντονισμό και την εποπτεία ελέγχων κεντρικών υπηρεσιών της Alpha Bank και των θυγατρικών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Χαιρετισμός Επαμεινώνδας Χάνδρος Ο Επαμεινώνδας Χάνδρος τα τελευταία 6 χρόνια έχει τη θέση του Διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου και Κανονιστικής συμμόρφωσης της Wind Hellas.
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
  • ΧΟΡΗΓΟΙ
EY
  • ΜΕ ΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • COMMUNICATION CONSULTANTS
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team